You are here

June

Wireless Leiden zorgt voor WiFi in Olympisch Dorp

Vrijwilligers van Wireless Leiden, in samenwerking met AnyWi Technologies B.V., zorgen er voor dat er WiFi-Internet beschikbaar is in het “Olympisch Dorp” van het European Youth Olympic Festival (EYOF). Het gaat om meer dan duizend kamers op de Uithof en de Internationale Campus van de Universiteit Utrecht. Het WiFi-netwerk moet in enkele dagen tijd worden geinstalleerd en operationeel zijn, inclusief de beveiliging en het monitoring systeem. Voor de beveiliging wordt gebruik gemaakt van het 'eduroam' systeem van Surfnet.

Streaming video door Wireless Leiden

Wireless Leiden heeft onlangs succesvol geëxperimenteerd met een "Wireless Event Kit", waarmee streaming video van evenementen verslagen kan worden. De kit is getest bij Asopos/De Vliet roeiwedstrijden en bij de Wielerdag van Zoeterwoude. Van beide evenementen is ook een videoreportage gemaakt. De reportages zijn hieronder te zien.

Roeiwedstrijden bij Asopos/De Vliet

Wielerdag van Zoeterwoude

Nieuwe node bij Jachthaven Stenhuis

Op maandag 17 juni heeft Wireless Leiden nieuwe nodes bij de Jachthaven Stenhuis, aan de Westeinder, gebouwd. Er staat een node op de botenlift en een in het westelijke deel van de jachthaven. Beide nodes zijn operationeel.

Een videoverslag van de bouw staat hieronder:

WiFi project Robijnhof geëvalueerd

Wireless Leiden heeft enige tijd geleden in het verzorgingshuis Robijnhof WiFi aangelegd voor de gemeenschappelijke ruimten. De werking van de aangelegde installatie is op 19 juni 2013 geëvalueerd, door de ontvangst in de gemeenschappelijke ruimten te meten.

Vrijwel overal was de ontvangst goed of bevredigend. Door de access point iets aan te passen en daarna eventueel nog een of meer repeaters te plaatsen zal de ontvangst in alle gemeenschappelijke ruimten goed zijn.

Live Videobeelden via WFi bij Asopos roeiwedsrtrijden

Bij de roeiwedstrijden van Aospos heeft Wireless Leiden gezorgd voor een hogesnelheids-WiFi-netwerk langs de baan en twee video camera's voor het streamen van live-vediobeelden naar het clubhuis. Vanwege het bochtige verloop van de baan waren vijr knooppunten nodig.