wiki:WikiStart

Welcome to the Network Statistics Project

Voor informatie over de toepassing van 'cacti' voor het verzamelen van statistische gegevens en het maken van mooie grafieken, zie de Wiki pagina.

Zie Roadmap voor de mijlpalen van dit project.


Monitoren van de signaalsterkte

Voor een schoolproject moest ik de signaalsterkte van een WiFi-verbinding gedurende een lange tijd meten. Cacti is hier zeer geschikt voor, maar dan moet het wel ergens geinstalleerd zijn. Dat was nog niet het geval. Op een Raspberry Pi heb ik dus Cacti geinstalleerd. Dit zit gewoon in de repository van Debian, dus met het commando 'sudo apt-get install -y cacti' kan je het simpel installeren. Tijdens de installatie worden nog een paar dingen gevraagd voor de instellingen van o.a. MySQL enzo, maar dat is niet zo moeilijk. De installatie vergt verder geen uitleg.

Om Ubiquiti devices te monitoren is er een template beschikbaar, zie deze pagina: http://forums.cacti.net/viewtopic.php?f=12&t=48852. Bij het eerste bericht zit een bijlage met de templates voor firmwareversie 5.5.x. Deze kan je bij Cacti importeren door aan de linkerkant op "Import Templates" te klikken.

Starting Points TRAC

For a complete list of local wiki pages, see TitleIndex.

Last modified 10 years ago Last modified on Apr 29, 2014, 9:21:28 PM

Attachments (1)

Download all attachments as: .zip

Note: See TracWiki for help on using the wiki.