You are here

April

Node op school Lucas van Leyden opnieuw opgebouwd

De node op de school Lucas van Leyden is opnieuw opgebouwd door vrijwiligers van Wireless Leiden. Zie
enkele foto's van de herbouw in ons foto-album. Dit was nog niet de laatste modificatie van deze node. Na een al geplande verbouwing van de school zal de node waarschijnlijk naar een hoger punt worden verplaatst.

Node bij Heineken (Zoeterwoude) gebouwd

Wireless Leiden heeft in samenwerking met haar afdeling Zoeterwoude een node gebouwd op een van de gebouwen op het terrein van de Heineken brouwerij in Zoeterwoude. Wireless leiden dankt Heineken voor haar medewerking bij de totstandkoming van deze node.
Het is een node met uitsluitend links naar andere nodes, dus een knooppunt in het netwerk. Er is een link naar het voormalige belastingkantoor in Leiden. Het wachten is verder op verbindingen naar nog te bouwen nodes in Zoeterwoude.

Activiteitenoverzichten Wireless Leiden

Wireless Leiden maakt sinds 2008 jaarlijks een geïllustreerd overzicht van al haar activiteiten. Deze overzichten stonden aanvankelijk op een alleen voor vrijwilligers toegankelijke plaats.

Een tekstversie ervan is al sinds het verschijnen van het eerste overzicht te vinden op onze website, onder Handboek en dan onder Stichting.

Vanaf nu zijn de complete overzichten, inclusief de illustraties, te vinden onder
deze link.

Commerciële Stads-WiFi gedoemd te mislukken

Pogingen om op commerciële basis gratis Stads-WiFi aan te bieden zijn
gedoemd te mislukken. Dit concludeert Wireless Leiden op basis van
talrijke pogingen in de afgelopen jaren.

Daarentegen is een coöperatieve
aanpak, gericht op maatschappelijk rendement in plaats van financieel
gewin wel kansrijk, zoals het voorbeeld van de tienjarige Stichting
Wireless Leiden laat zien.

Node VisitorCentre gebouwd

Op twee koude dagen, 28 en 29 maart 2013, is op het gebouw waarin zich onder meer het Leiden Visiitor Centre en de Kamer van Koophandel bevinden, door een groepje vrijwilligers van Wireless Leiden een dubbele node gebouwd, die dekking geeft op het stationsplein (voorzijde) en een deel van de Steenstraat. De node is gesponsord door de Kamer van Koophandel en een internetverbinding door het Visitor Centre.

Eerste node in Teylingen gebouwd en operationeel

In de gemeente Teylingen is op een koude zaterdag 30 maart 2013 de eerste node in het kader van het Free WiFi Teylingen project gebouwd en de node is op 2 april 2013 volledig operationeel gemaakt. De node bevindt zich in het Bestuurscentrum van de gemeente Teylingen, in Voorhout.