Changes between Version 27 and Version 28 of WikiStart


Ignore:
Timestamp:
Feb 9, 2012, 8:07:47 PM (9 years ago)
Author:
huub
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • WikiStart

  v27 v28  
  3535**Node down**
  3636
  37 Let op: 'down' betekent: niet bereikbaar voor de nagios server (sunny, verbonden met node UniGorN). Het kan dus ook een routeringsprobleem zijn, of de bereikbaarheid van de node/proxy is afhankelijk van een andere node die down is. Bij een proxy die 'down' is: check eerst of de bijbehorende node ook down is en los dat eerst op. Sommige nodes (WP, Cam, Drijfhuis, Recpark, Spoortje,...) hebben maar een interlink en zijn dus afhankelijk van de betreffende buurnode.
   37**Let op:** 'down' betekent: niet bereikbaar voor de nagios server (sunny, verbonden met node UniGorN). Het kan dus ook een routeringsprobleem zijn, of de bereikbaarheid van de node/proxy is afhankelijk van een andere node die down is. Bij een proxy die 'down' is: check eerst of de bijbehorende node ook down is en los dat eerst op. Sommige nodes (WP, Cam, Drijfhuis, Recpark, Spoortje,...) hebben maar een interlink en zijn dus afhankelijk van de betreffende buurnode. Ook foutmeldingen over services kunnen veroorzaakt worden door een (tijdelijke) storing in de routering, waardoor een nagios check eventjes niet werkt.
  3838
  3939Zoek in genesis op welke buren deze node heeft en log in bij een van deze buurnodes. Check of je de node kunt pingen op het interlink-ip-adres (zie genesis). Lukt dit niet, probeer dan een van de ander buurnodes. Als geen van de interlinks werkt, check dan of je de nano's wel kunt pingen.