You are here

Internet op "Ons Buiten"

Er is in het verleden al diverse malen contact geweest tussen het volkstuinen-complex "Ons Buiten" en Wireless Leiden. Om verschillende, al dan niet technische, redenen hebben deze contacten niet tot een werkende internetvoorziening geleid.
Maar eind 2015 hebben hernieuwde contacten, via het inloopspreekuur, geleid tot een voorziening, waarmee een belangrijk deel van het complex een werkende internetvoorziening heeft gekregen.
Er is een verbinding tot stand gebracht tussen het volkstuinen-complex en de node op de Lubatoren (node SOM) van Wireless Leiden. Vervolgens is het signaal door middel van repeaters verder over het complex verspreid.
Tegelijkertijd heeft de node op de Lubatoren een opknapbeurt en uitbreiding ondergaan. Zo is een lang bestaande wens uiteindelijk in 2015 gerealiseerd.