You are here

Nu ook Gmail en Outlook mail (Hotmail) via Wireless Leiden!

Geen echt nieuwsbericht, maar wel een belangrijk gegeven voor onze "mobiele" gebruikers:
Zoals u waarschijnlijk al weet kunt u via Wireless Leiden uw e-mail niet via het pop- of imap-protocol binnenhalen. In mensentaal betekent dit dat e-mail programma's zoals Outlook en Thunderbird via Wireless Leiden niet werken.
U kunt via Wireless Leiden wel webmail-diensten gebruiken in uw browser (Gmail, Outlook.com mail (was Hotmail), Yahoo! mail of de webmail van uw internet provider. Dit houdt verband met de beveiliging van ons netwerk en dat zal zo blijven.

Het is ons echter gebleken dat onder het Android besturingssysteem voor mobiele apparaten (smartphones, tablets) de apps van Gmail en Outlook.com mail (was Hotmail) gewoon werken via Wireless Leiden. U kunt op uw mobile apparaat uw mail via die diensten (en wellicht van nog meer diensten met een mobiele app) gewoon naar uw apparaat downloaden.
Hoewel wij dit nog niet hebben kunnen testen is het zeer waarschijnlijk dat de Gmail- en Outlook-apps voor het iOS (Apple) en wellicht ook van andere mobiele besturingssystemen (BlackBerry, Windows phone) ook zullen werken.

Reacties

afbeelding van Huub Schuurmans

Leuk voor de watersporters: de buienradar app en de windfinder app doen het ook op wirelessleiden.