You are here

December

Wireless Leiden en Twitter

Zoals u kunt zien hebben we een Twitter box aan onze site toegevoegd. Wanneer u Wireless Leiden of onze activiteiten wilt noemen in een tweet, gebruik dan de hashtag #WirelessLeiden. De tweet wordt dan ook op onze site weergegeven.
U zou natuurlijk ook opmerkingen over niet goed functionerende nodes of (liever) lof over onze activiteiten op Twitter kunnen zetten!

Nodes Zijloever en Rund opgewaardeerd

Vrijwilligers van Wireless Leiden hebben in de donkere dagen voor Kerstmis nog twee nodes opgewaardeerd, waardoor die nu ook voldoen aan ons IRIS-concept:
- de node Zijloever aan de Lage Morsweg 129, op het verzorgingshuis Zijloever, en
- de node Rund aan de Jan Vossensteeg / Rundermarkt.

Deze twee nodes "doen nu weer helemaal mee" in ons netwerk, nu ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die IRIS aan nodes stelt.

Node op ROC Lammenschans gebouwd

Vrijwilligers van Wireless Leiden hebben op 20 december 2011 een nieuwe node gebouwd op het nieuwe gebouw van het ROC aan de Lammenschansweg.

Zoals te zien is op de foto moest er tot in het duister doorgebouwd worden. Ook is te zien dat, in verband met de hoogte van de locatie, een dubbele laag tegels gebruikt worden om de voet bestand te maken tegen weer en wind.
Live beeld van Serious Request op Stadhuisplein

Wireless Leiden heeft vandaag gezorgd voor een draadloze internetverbinding naar het grote live videoscherm op het Stadhuisplein. Zo kan het Serious Request evenement op de Beestenmarkt 'live' gevolgd worden. Eerdere pogingen van de organisatoren met commerciele aanbieders waren na drie dagen op niets uitgelopen. De verbinding met Wireless Leiden was in een half uur operationeel ;-) .

Met dank aan onze sponsor advocatenkantoor DeClercq voor het beschikbaar stellen van de internettoegang.

Radio streamen vanuit de Serious Request 'Houten Hut'

Op verzoek van de organisatoren van de "Houten Hut" hebben we een draadloze verbinding via het Wireless Leiden netwerk naar internet gemaakt, zodat de Houten Hut evenementen live gestreamd kunnen worden. De Houten Hut staat aan de voet van de Hooglandse Kerk. Het dispuut Sjap Eisjedies van Quintus organiseert de Houten Hut.

Geen inloopspreekuur op 28 december 2011

In verband met de kerstvakantie vervalt het inloopspreekuur op woensdag 28 december 2011. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op woensdag 11 januari 2012.
Wireless Leiden wenst al haar vrijwilligers en gebruikers goede kerstdagen en een voorspoedig 2012.

Webcam bij Serious Request

Wireless Leiden zorgt voor webcam-beelden en voor open wifi-internet tijdens het Serious Request evenement in Leiden. In samenwerking met SLS Wonen en Webster University is speciaal voor deze gelegenheid de nodige apparatuur geinstalleerd bij de Beestenmarkt. Er zijn enkele tientallen wifi-hotspots rond de Beestenmarkt, maar die zijn niet vrij te gebruiken.

Gegevens verzamelen voor de Heatmap

Onze "Heatmap" is al eerder bij de nieuwsberichten aangekondigd. Ter opfrissing van het geheugen: Op de Heatmap is te zien waar er dekking is door Wireless Leiden nodes. Enkele van onze vrijwilligers hebben al gewandeld of gefietst door Leiden en Oegstgeest om gegevens te verzamelen. Zij doen dat met onze "Heatmapper©". Dit apparaat bestaat uit een netbook (of andere computer), voorzien van een standaard WiFi- USB-stick en een GPS-unit, ook met het netbook verbonden via een USB-poort.

Wireless Leiden node bij Serious Request

Wireless Leiden biedt tijdens de aanwezigheid van het Glazen Huis aan de Beestenmarkt gratis internet aan, aan de bezoekers van dit evenement.

Op vrijdag 9 december is hiervoor een node gebouwd in het torentje van het pand (verhuurd aan Webster University) op de hoek van het Kort Rapenburg en het Galgewater. Ook is op die locatie een webcam geplaatst. Zie de beelden van deze webcam elders op onze site.