You are here

December 2012

Burgemeester van Leiden toont belangstelling voor Wireless Leiden

Burgemeester Lenferink van Leiden heeft bijzondere belangstelling getoond voor het werk van de Stichting Wireless Leiden, en heeft zich door enkele vrijwilligers laten bijpraten.

Tweede leven voor node Burcht

De node op het tuinhuis van de Burcht werd al langere tijd niet meer gebruikt. Er zijn nu een aantal technische aanpassingen aan de node gedaan, waardoor hij weer bruikbaar is onder de huidige technische IRIS standaard van Wireless Leiden en er weer dekking is rondom de Burcht.
De access points van Burcht en Stadhuis zijn zodanig verbonden, dat gebruikers bij een wandeling tussen Stadhuis en Burcht (of omgekeerd) verbonden blijven en niet opnieuw hoeven in te loggen op de andere node.

Lokatieverkenning bij de Heineken brouwerij

New node

Ter voorbereiding van een node bij de Heineken brouwerij in Zoeterwoude Rijndijk hebben we de lokatie, de hoogste silo, verkend. Het uitzicht was wat mistig, maar de lokatie is perfect en veilig bereikbaar. Dit hoge punt is uitstekend geschikt voor verbindingen tussen Leiden, Hoogmade/Woubrugge, Zoeterwoude en Alphen. De voorbereidingen voor de bouw zullen nog een maand of twee in beslag nemen.

Nieuwe node in Zoeterwoude (St Jan)

Op 22 november 2012 hebben vrijwilligers van Wireless Leiden de nieuwe node "StJan", op de kerk van St
Jans Onthoofding in Zoeterwoude-Zuidbuurt gebouwd. Van de bouw is een korte video gemaakt, die hieronder te zien is.

Gezien het monumentale karakter van het gebouw zijn nergens gaten geboord en zijn alle materialen en kabels uitsluitend met tie-wraps bevestigd. Een novum voor Wireless Leiden!