You are here

August 2012

Node JVC aangepast

De node op het voormalige JVC-gebouw, waar nu Collis (consultancy) is gevestigd, is op verzoek van de nieuwe eigenaar van het gebouw enigszins verplaatst. Van die gelegenheid is gebruik gemaakt om de apparatuur compacter te maken en het aantal interlinks uit te breiden met een nieuwe interlink naar Zoeterwoude.
Wireless Leiden is Collis zeer erkentelijk dat de node op het dak van deze fraaie locatie mag blijven staan.

De nieuwe node is te zien op de onderstaande foto.

EL-CID voorzittersdebat uitgezonden via Wireless Leiden

Voor de tweede keer is het EL-CID voorzittersdebat uitgezonden via Wireless Leiden. Hierdoor konden de 2300 eerstejaars studenten door de hele stad naar dit event kijken.

Het EL-CID voorzitters debat is een van de hoogtepunten van de EL-CID Week, en werd dit jaar geopend door niemand minder dan Ronald Plasterk

Bouw Node Juffermans is begonnen

Enkele vrijwilligers van Wireless Leiden hebben op donderdag 10 augustus 2012 een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe node, op een loods bij de jachthaven "Juffermans".

Alle materialen en kabels zijn aan een antennemast gemonteerd, welke mast binnenkort (naar verwachting in de week van 13 augustus 2012) met behulp van een hoogwerker aan de loodswand gemonteerd zal worden. Dan kan ook de nodekast geplaatst worden en zal de node gebruiksklaar zijn.

Van de bouw van de eerste fase is alvast een beknopte video gemaakt:

Wireless Zoeterwoude bouwt

Zoals hier eerder is gepubliceerd, bouwt Wireless Leiden, met medewerking van de gemeente Zoeterwoude, een aantal nodes, ten einde Zoeterwoude een goede Wifi dekking te geven.

Onlangs is er een node bij het zwembad Haasbroek in Zoeterwoude gebouwd. En er gaan meer nodes volgen!