You are here

May 2010

Project Breedband in de week van 31 mei

Nadat op zondag 30 mei de nodes Vosko (Pieterskerk) afgebouwd waren, de nodes op het dak van de Rabobank aan de Schiphollaan omgebouwd volgens IRIS concept. Vervolgens ondergingen de twee nodes op het dak van de flat aan de Lijtweg in Oegstgeest een zelfde upgrade. Later in de week zijn de nodes IMI (Stedelijk archief) en Rustenborch (in Oegstgeest) volgens IRIS geupgraded. Er is door de werkzaamheden in de afgelopen weken nu een ring van IRIS-nodes met a- interlinks binnen het netwerk ontstaan.

Project "Breedband" in de week van 23 mei

Als eerste node die in de week van 23 mei wordt omgebouwd volgens IRIS concept is Haagwijk aan de beurt geweest. Vervolgens zij de nodes RijnVliet en Som geüpgraded volgens IRIS concept. Tenslootte zijn de drie nodes in de Merenwijk (Broekplein, Rosmolen en Regenboog) in deze week omgebouwd.

Node-upgrades in volle gang! Update week van 17 mei 2010

Het project "Breedband", waarbij de nodes (te beginnen met de "backbone" van het netwerk) een upgrade van de hardware en de software ontvangen volgens ons "IRIS-concept" is nu in volle gang. Onlangs in de node Robijn omgebouwd volgens IRIS concept. Deze week is de node Cope omgebouwd tot IRIS-node. Ook de node Graficall is succesvol omgebouwd. En aan het einde van de week zijn de nodes Roomburgh en JVC omgebouwd.

CeTIM weer in de lucht

De node CeTIM (Hooglandse Kerk), die wegens een algehele renovatie enige tijd uit de lucht geweest is, is sinds zaterdagmiddag 8 mei 2010 weer in de lucht. De access points heten nu ap-WirelessLeiden-CeTIM 1 respectievelijk 2. Alle interlinks naar andere nodes voldoen nu aan 802.11a, dus die werken alleen naar nodes die ook al een upgrade naar 802.11a hebben ontvangen. Die operatie zal de komende tijd geleidelijk plaatsvinden. Maar omdat proxy2.wleiden.net ook bij de Hooglandse Kerk staat, kan er van het internet gebruik gemaakt worden via de vernieuwde node CeTIM.

CeTIM tijdelijk uit de lucht

Zoals hier eerder gepubliceerd is, is Wireless Leiden met een grote upgrade van de "backbone" van het netwerk bezig. Daartoe is afgelopen zaterdag (1 mei 2010) de node CeTIM (Hooglandse Kerk) onder handen genomen. De werkzaamheden ter plaatse vielen zo tegen door onverwachte bijkomende werkzaamheden, dat ze niet afgemaakt konden worden voor sluitingstijd van de kerk. De node CeTIM is daarom nu tijdelijk uit de lucht. Wij doen er alles aan om het ongemak zo kort mogelijk te laten duren, maar op nog een week moeten we toch wel rekenen.