You are here

February 2009

Draadloos internetten in zorghuizen

Studenten van Hogeschool Leiden hebben met Wireless Leiden onderzocht hoe draadloos internet gerealiseerd kan worden voor bewoners van de zorghuizen van de Rijnland Zorggroep in Leiderdorp en Alphen a/d Rijn. 

Studenten Jeroen Hoogendijk en Dick van der Weijden en ICT-adviseur Arianne Hulshof van Rijnland Zorggroep zijn heel tevreden met het resultaat (Sander Plagman niet op foto).

Wireless Leiden zoekt opslagruimte

Over ongeveer een maand moet Wireless Leiden vertrekken uit het pand waar de stichting nu gehuisvest zijn, aan de Langebrug 56a.

Alles wijst erop dat we elders wel vergaderruimte en een ruimte voor ons wekelijkse spreekuur zullen kunnen vinden, maar het vinden van geschikte opslagruimte zal een probleem worden.

We zoeken ongeveer 6 m2 opslagruimte.

Versterk uw ontvangst van Wireless Leiden met een simpele zeef

Op ons spreekuur raden we onze gebruikers vaak aan om een WiFi-USB-adapter te gebruiken om de ontrvangst van Wireless Leiden te verbeteren.

Het signaal dat een dergelijke adapter ontvangt kan nog aanzienlijk verder versterkt worden met behulp van een eenvoudige keukenzeef (passeerzeef).

Hoewel de USB-adapter met zo'n passeerzeef er op het eerste gezicht wat knullig uitziet (zie foto), presteert deze combinatie lang niet slecht.

Nieuwsbrief FreeDiscovery

Er is weer een nieuwsbrief uit van het FreeDiscovery-project.

In deze nieuwsbrief artikelen over:

  • Hoe is het met uw e-health?
  • De mobiel als kunstrecensent
  • Vice versa: Jak Boumans en Reza Ladchartabi

 

Presentatie over authenticatiesysteem (Eduroam)

Enkele studenten van de Hogeschool Leiden geven op dinsdag 24 februaari 2009 een tussentijds verslag van het project "Ontwikkeling van een authenticatiesysteem op open draadloze netwerken" (kortweg Eduroam).

Rick Woelders, Wouter Entius en Martijn Baaijen hebben hier in de periode november 2008 - januari 2009 aan gewerkt.