You are here

August 2006

Verslag WOAF en WCC



Op de foto: Marten Vijn (WLL en wifisoft.org) geeft les. Wireless Open Air Festival (WOAF) werd dit jaar gecombineerd met het Wireless Comunity Camp (WCC). Lees hier een verslag van Leon.

Oegstgeest even draadloos paradijs


[bewerking van foto van Dick Hogewoning] (...) In Oegstgeest zitten ze bij elkaar, in het clubhuis van de scouts, om het grootste draadloze computernetwerk van de wereld op te richten: de whizzkids van het 'Wireless Community Camp'.
Het clubhuis staat vol opengeschroefde computerkasten en is dooraderd met kabels. In het kamp heerst de pioniersgeest van schroevendraaiers en soldeerbouten (...) Het ideaal is dat iedereen ter wereld, arm of rijk, toegang krijgt tot het netwerk en met elkaar kan communiceren. Paul bijvoorbeeld komt uit Papoea Nieuw-Guinea en hoopt de in Oegstgeest opgedane kennis mee te kunnen nemen naar zijn vaderland. Met het wifi-signaal is het mogelijk voor weinig geld een netwerk van vele vierkante kilometers van de grond te tillen. Voor het inrichten van zo'n net is wel know-how nodig: je koopt het niet kant en klaar in een doos bij de MediaMarkt. (...) Uit heel Europa en zelfs uit Tanzania zijn ze gekomen. Lees verder bij Pers / In de media.

Fragment uit Leidsch Dagblad 4-8-2006, Regio, Silvan Schoonhoven.
Zie ook http://wifisoft.org.