You are here

March 2005

Wireless Leiden op PC Discount beurs

Wireless Leiden gaf acte de presence bij de PC Discount beursin de Groenoordhallen, in samenwerking met de HCC.Er was veel belangstelling, vooral van mensen uit de Merenwijk.

Je kon op de beurs verbinding maken met het Wireless Leiden netwerk en zo met Internet, via een Wandy(gericht op node Rabo) die verbonden was met een accesspointin de hal.

Op de foto Mark, Jacob, Peter en belangstellenden (jong en oud).

Uitbreiding naar Leimuiden en Oude-Wetering/Roelofarendsveen

Sinds afgelopen weekend is nu ook node StruykVerwo in de lucht.Deze staatop de grens van Leimuiden en Oude-Wetering/Roelofarendsveen boven op dehoogste silo's van de betoncentrale van StruykVerwo (voorheen Boot beton).

Door deze node zijn nu ook de 3 nodes in Leimuiden en Bilderdam gekoppeldaan het netwerk van WirelessLeiden. Voor de 85 inwoners van Bilderdam (nabijAalsmeer) betekent dit dat zij eindelijk zijn aangesloten op het breedbandInternet. Deels via de Demon proxie's in Leiden maar ook via een eigen ADSLverbinding die ze gezamenlijk hebben ingekocht in Leimuiden.

Op de node zijn 2 Interlinks voorbereid voor de regio. De il-west staatgereed voor koppeling met de Kaag. De andere interlink staat richting noord en is voorbereidvoor koppeling met het netwerk van Haarlemmermeer.

Deze nodes zijn gebouwd door Wireless Jacobswoude.