You are here

November 2004

Wireless communities in Zuid-Holland gaan samenwerken

Op initiatief van de Stichting Wireless Leiden hebben 'wireless'vrijwilligersorganisaties uit een tiental Zuidhollandse gemeentenbesloten te gaan samenwerken. Het doel is te komen tot een groot,regionaal draadloos computernetwerk voor iedereen. Dit netwerk zal ineerste instantie de regio tussen Zoetermeer, Alphen a/d Rijn en Katwijkomvatten.

Zie verder het persbericht.

Proefuitzending kerkdienst Hooglandse Kerk

Vandaag hebben we een nieuwe proefuitzending gedaan met beeld en geluid van de kerkdienst in de Hooglandse Kerk naar Zorgcentrum Wijk en Vliet. Hierbij is de nieuwe, speciale videocamera gebruikt. Er blijkt nog wel geoptimaliseerd te moeten worden wat betreft compressieinstellingen en bediening van de camera. Dit project wordt gesponsord door de Digitale Pioniers. Het is de bedoeling het systeem nog dit jaar operationeel te krijgen.

Demonstratie van WiFi netwerk tijdens Europese IST 2004 Event

VAIPS en Wireless Leiden demonstreren het gebruik van WiFi voor het opzetten van een draadloos netwerk tijdens de Europese IST 2004 Event.Op het Nederlandse Congrescentrum en het nabijgelegen Crown Hotel in Den Haag zijn netwerknodes geplaatst die zorgen voor een lokaal netwerk.Zie ook het persbericht.

hcc!net start unieke pilot met Wireless Leiden

hcc!net start in november een proef met een volledige internetservice opet draadloze netwerk van Wireless Leiden. Het is het eerste experimentin zijn soort: gebruikers kunnen via Wireless Leiden draadloos contactmaken met de internet serviceprovider hcc!net, ze krijgen een eigenip-nummer, ze kunnen surfen, mailen, chatten, up-/downloaden en zelfseen eigen server op het Internet laten draaien.

Zowel hcc!net als Wireless Leiden willen met deze proef ervaring op doenmet draadloze, breedbandige toegang tot Internet. Verder wil WirelessLeiden experimenteren met commerci�le diensten over het netwerk.

Zie ook het persbericht.