You are here

April 2003

Tweede testserie met waveguide-antennes

Een tweede serie tests uitgevoerd met verschillende antennes, zie foto's.Snelle conclusies: de printplaat quadjes lijken het NIET (goed) te doen, de 8 slots Alu golfpijp deed het niet naar verwachting. Waarschijnlijk omdat de bodem verkeerd zat. We hebben nu een goede karakteristiek van de 16 slots alu golfpijp. De printplaat 8 slots golfpijp lijkt beter te performen dan gedacht (gedacht was dat hij helemaal niet zou werken).

Wireless Leiden wint Vosko Trofee

Wireless Leiden heeft de prestigieuze Vosko Trofee 2003 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van het project "waarin in korte tijd met vrijwilligers een volledig draadloos computernetwerk is opgezet voor inwoners, bedrijven en organisaties in Leiden." De Vosko Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan innovatieve netwerk-pioniers, die internationaal de aandacht trekken, maar hier in ons land bij het grote publiek soms totaal onbekend zijn.

1-april grap

Onze 1 april grap over het speuren naar buitenaards leven met een stelletje SD27 antennes slaat aan, onder andere bij Planet Multimedia ;-)