You are here

March 2003

Start Lucas van Leyden schoolproject

Het 'scholen'-proefproject met de Lucas-van-Leydenschool is uit de startblokken met de bouw van de twee nodes op de locatie aan de Vliet en aan de Ursulasteeg. Meer plaatjes van de bouw staan hier en hier. Deze nodes gaan NodeLvLz en NodeLvLn heten. NodeLvLz is nu verbonden met NodeIMI, NodeLvLn met NodeCope, zie actuele operationele gegevens voor LvLz en voor LvLn.

Nieuwe waveguide antenne getest

Eerste testen met de waveguide ('golfpijp') antenne gemaakt in samenwerking met Mecatronic, Katwijk.

Opzetten van Netwerk Management Systeem

Hui Li en Tijmen Moerlan, beiden student bij het LIACS gaan werken aan een netwerkmanagement systeem. Hui gaan snapsnmp implementeren op FreeBSD en een applicatie bouwen mbv de bestaande MIBs. Tijmen gaat zich bezighouden met het ontwerp en de implementatie van een wlan MIB.

Samenwerking met CeTIM

Wireless Leiden en CeTIM (Center for Technology and Innovation Management) sluiten een overeenkomst tot samenwerking. CeTIM gaat het netwerk gebruiken als een testbed bij o.a. enkele grote Europese projecten, zoals CoCoNet en TIDE (identiteitsmanagement bij electronische transacties), waarvoor voorstellen zijn ingediend bij de EU. CeTIM gaat ook de node op de Hooglandse Kerk sponsoren, binnenkort dus een NodeCeTIM in de lucht!

Kick off van het Jacobswoude project

Eerste bijeenkomst van Wireless Leiden en de projectgroep WirelessJacobswoude die als doel heeft een draadloos netwerk voor de gemeente Jacobswoude te bouwen met een verbinding naar Leiden. De gemeente Jacobswoude bestaat uit een aantal kernen waaronder Hoogmade en Woubrugge.Om te beginnen zal de verbinding Leiden - Hoogmade - Woubrugge opgezet worden.
zie de Jacobswoude Project pagina.

Nieuwe nodemachines geinstalleerd

Dankzij de NodeFactory zijn nu alle netwerkknooppunten voorzien van standaard software configuraties en de meest recente firmware.