You are here

November 2002

PAS OP met het aanschaffen van een LINKSYS WMP11

De nieuwe generatie WMP11 kaarten die momenteel geleverd worden zijn niet te gebruiken onder linux. Linksys heeft haar chipset gewijzigd van Intersil naar Broadcom. Qua uiterlijk is er geen verschil met de voorgaande kaarten met intersil ( prism2 ) chipset. De nieuwe generatie WMP11 kaarten met broadcom chipset is dus onbruikbaar, althans voorlopig. Er wordt naar een alternatief gezocht.

Unreal Tournament Gameservers Actief op WirelessLeiden Netwerk

Sinds vrijdag 22 November draaien er 2 unreal Tournament servers op het netwerk van WirelessLeiden. Voor de client zijde, de unreal Tournament game is freeware en is vrijwel overal te downloaden. Er is zowel een Windows als linux versie beschikbaar. De game servers draaien onder linux en zijn vanaf het WirelessLeiden netwerk bereikbaar via: 172.17.8.5 NodeMarcel en 172.17.8.6 NodeEvert.

Intel sponsort Wireless Leiden

Intel sponsort Wireless Leiden met 802.11a apparatuur: Intel PRO/Wireless 5000 LAN dualmode accesspoints en Intel PRO/Wireless 5000 LAN CardBus Adapters.
zie IntelPRO802.11a

Internet in de Hooglandse Kerk tijdens Podiumdag Vereniging Oud Leyden

De verbinding van de Hooglandse Kerk naar het Gemeentearchief heeft perfect gefunctioneerd: volledige nominale 11 Mbps (zie het testrapport. Dank zij deze verbinding was er snel Internet bij verschillende stands tijdens de Podiumdag van de Vereniging Oud Leiden. Er was als bonus ook nog draadloos Internet in de kerk. Ook Wireless Leiden had een informatiestand waar veel belangstelling voor was. Zie ook het bericht in Computable. De NodeIMI op het Gemeentearchief werd gesponsord door het IMI, Instituut voor Maatschappelijke Innovatie, Leiden.