You are here

March 2012

Nieuwe node bij De Leidse Houtschool

Bij De Leidse Houtschool hebben we een node geplaatst ter verbetering van de dekking in de Raadsherenbuurt. Het is bovendien een schakel in de verbinding van het centrum van Leiden naar Oegstgeest (Lijtweg).

 

Onderzoek 'complexe netwerken'

Weer buitenlandse belangstelling voor Wireless Leiden: Diego Guedes van de Federal University of Goiás in Brazilie gaat het Wireless Leiden netwerk gebruiken in zijn onderzoek naar complexe netwerken. Hij wordt een handje geholpen door Rick. Diego is deelnemer in het FIBRE project van (onder andere) de Faculteit Computer Science. FIBRE staat voor Future Internet testbeds/experimentation between Brazil and Europe

Aanpassingen in verband met veel smart phone gebruikers

Het blijkt dat bij een aantal nodes zoveel gebruikers contact maken dat het aantal beschikbare adressen raakt uitgeput. De afgelopen veertien dagen heeft bijna 2000 keer een gebruiker bot gevangen. Het gaat met name om de nodes met veel smart phone gebruikers, zoals bij het Stadhuis, de Universiteit en het station Leiden CS.  We hebben nu de capaciteit van deze nodes flink opgeschroefd.