You are here

July 2011

Wireless Leiden nu geschikt voor internetten met smartphones

Wireless Leiden heeft haar WiFi-netwerk geschikt gemaakt voor internetten met smartphones. Hiervoor zijn geen speciale instellingen meer nodig. Dit is met name interessant voor de vele buitenlandse bezoekers en toeristen die geen Nederlands abonnement hebben. De verwachting is dat ook veel inwoners gebruik zullen maken van deze dienst nu de tarieven voor draadloos internetten verhoogd gaan worden. Wireless Leiden blijft gratis en gebruikers hoeven zich niet te registreren.

Nodes Lijtweg gemodificeerd

De nodes aan de Lijtweg zijn gemodificeerd, er is een extra interlink richting Kaag gemaakt en enkele antennes voor de gebruikers zijn vervangen.

Node SPKaag1 herbouwd volgens IRIS

Op 9 juli 2011 heeft Wireless Leiden op de loods van Hoogenboom Botenverhuur op het Kaageiland de daar staande, maar niet meer functionerende, node "Kaag1" herbouwd volgens het IRIS-concept van Wireless Leiden.

De herbouw is - evenals die van de node SPKaag 2 - gesponsord door de Stichting Promotie Kaag (SPK) en de node heet daarom vanaf nu node SPKaag1. Er zijn interlinks naar SPKaag2 , Lijtweg en de in planning zijnde node KWV (Kaagsociëteit).

Verbetering wifi-dekking bij Societeit KWV De Kaag

Om de wifi-dekking rond Societeit KWV de Kaag te verbeteren hebben we een extra accesspoint geplaatst bij het Havenkantoor. Een volgende stap zal zijn het bouwen van een node bij de starttoren waardoor met name de dekking ten noorden van de Societeit verbeterd zal worden en er verbindingen met het netwerk van Wireless Leiden gemaakt kunnen worden.