You are here

August 2010

Wireless Leiden start het iLeiden project

Wanneer u van het internet gebruik wilt maken via het netwerk van Wireless Leiden, moet u in uw browser een proxy server instellen. Dit wordt door veel gebruikers als lastig ervaren, en voor veel van onze mobiele gebruikers is dit zelfs helemaal niet mogelijk.

Wireless Leiden is daarom zojuist begonnen met het testen van een andere configuratie, waaronder van het internet gebruik gemaakt kan worden zonder een proxy server in te hoeven stellen.

Nieuwe nodes "Geluidsnet" op Stationsweg

Op het voormalig belastingkantoor (nu in gebruik bij Gemeente Leiden) aan de Stationsweg, hebben we twee nieuwe nodes geplaatst. Deze nodes worden gesponsord door het Leidse bedrijf Geluidsnet.

Er zijn verbindingen met de Universtiteit (Gorlaeus lab) en de Pieterskerk. In feite zijn hier twee, onderling verbonden nodes geplaatst, aan de uiteinden van het gebouw. Een node bestrijkt het gebied rond Leiden Centraal en de andere de Transvaal buurt en het westelijke centrum. In de toekomst kunnen we dankzij deze nodes ook Node Lebkov weer opnemen in het netwerk.