You are here

June 2007

Geen inloopspreekuur tijdens de zomervakantie

Het inloopspreekuur op woensdagavond vervalt tijdens de zomervakantie.
Op 27 juni wordt er nog een inloopspreekuur gehouden, maar in de maanden juli en augustus zal er geen spreekuur zijn.
Na de zomervakantie begint het spreekuur weer op woensdag 29 augustus 2007, van 20:00 uur tot 21:00 uur.

Het bovenstaande wil echter niet zeggen dat Wireless Leiden u tijdens de zomervakantie in de kou laat staan met uw vragen en opmerkingen.U kunt altijd een vraag of opmerking plaatsen op onze gebruikerslijst. Om ook een antwoord te ontvangen moet u zich wel even aanmelden voor die lijst.
Ga daarvoor naar lijst.wirelessleiden.nl en kies "gebruikers". U kunt zich daar aanmelden.
Vervolgens ontvangt u een mailtje, waarop u moet reageren om uw aanmelding definitief te maken.
Gefeliciteerd! U ontvangt van dat moment af alle vragen en opmerkingen van gebruikers van ons netwerk die zich voor de lijst hebben aangemeld, en de reacties daarop van de vrijwilligers van Wireless Leiden!

Videobeelden bij Leiden Marathon

Samen met studenten van Hogeschool Leiden zorgt Wireless Leiden voor live videobeelden van de lopers tijdens de Leiden Marathon.De beelden worden draadloos doorgestuurd naar het Internet ennaar station de Vink waar een grootvideoscherm staat opgesteld.

Kijk op You Tube voor een samenvatting.

Wireless verbindingen bij Gouden Spike

Op zaterdag 9 juni organiseert Leiden Atletiek voor de 36ste keer de wedstrijd om de ASICS Gouden Spike. Wireless Leiden is present voor de draadloze verbingen en het uitzenden van videobeelden.

Toekomstvisie voor Wireless Leiden

Wireless Leiden gaat haar draadloze netwerk verder uitbreiden enverbeteren zodat een open innovatieomgeving ontstaat. Daar kunnen nieuwetoepassingen worden ontwikkeld en in een realistische omgeving wordenbeproefd. Deze toekomstvisie is het resultaat van een onderzoek doororganisatiebureau Blaauwberg, dat gesprekken voerde met talrijkevrijwilligers en belanghebbenden.

"Er leven veel verschillende beeldenover wat het netwerk is, van hobbyclub tot kennisnetwerk tot openinfrastructuur", zegt Henk Uittenbogaard voorzitter van Wireless Leiden,"maar het idee van een open experimenteeromgeving wordt door iedereenonderschreven."

Wireless Leiden is een van de meest succesvolle, geheel doorvrijwilligers opgezette draadloze netwerken in de wereld. In debeginjaren was er bij de gebruikers vooral veel belangstelling voordraadloos internet. Hoewel dat belangrijk blijft, zijn het vooral denieuwe toepassingen op het gebied van lokatiegebonden diensten dieWireless Leiden, samen met bedrijven en instellingen wil gaanontwikkelen en testen . Zo wordt met de Hogeschool Leiden en lokalebedrijven gewerkt aan nieuwe diensten voor toeristen. Hiervoor zijn weleen betere betrouwbaarheid en groter bereik van het netwerknoodzakelijk. Daarvoor is een behoorlijke investering nodig. Het komendehalf jaar gaat Wireless Leiden daarom werken aan het opzetten van deorganisatie en het verwerven van fondsen.

Het onderzoeksrapport is als eerste aangeboden aan wethouder Van As vanEconomische Zaken van de gemeente Leiden, die een financiele bijdrageleverde aan het onderzoek.