You are here

April 2005

Wireless Leiden gaat Turkije helpen met draadloos internet

Een Turkse delegatie van politici, zakenmensen en journalisten heeft met Wireless Leiden de mogelijkheden verkend voor het opzetten van een draadloos WiFi-netwerk, in de regio Karaman, naar hetLeidse voorbeeld. De delegatie werd ten stadhuize ontvangen doorburgemeester Lenferink en wethouder Geertsema en we mochten gebruikmaken van de raadszaal. Ook de Universiteit verleende haar medewerking aan deze bijeenkomst.

Karamanis een provincie in het zuidoosten van Turkije die op het gebied van landbouw en industrie voorop loopt. Verdere economische en maatschappelijke ontwikkeling kan gestimuleerd worden door een moderne communicatie-infrastructuur. Internet is het ideale medium. Scholen, bedrijven, overheidsinstellingen en inwoners moeten een goedkope, snelleen betrouwbare internetverbinding krijgen.

Tijdens de bijeenkomst tekenden Kogero en het Turkse bedrijf Esthetica een intentieverklaring. Zij willen nog voor het einde van 2005 eeneerste proefproject in Karaman starten. Kogero is een van de bedrijven uit het innovatieve Wireless Delta kennis cluster.

Een uitgebreide foto-reportage staathier.