You are here

December 2004

Kamer van Koophandel doneert PC's

De Kamer van Koophandel voor Rijnland heeft een veertigtal gebruikte PC'sgedoneerd aan Wireless Leiden. Deze zullen niet alleen gebruikt worden in Leiden maar ookdoor de andere 'wireless communities' binnen de regio Rijnland.

Nieuwe software voor dynamische routering

Wireless Leiden heeft met succes nieuwe programmatuur ontwikkeld voorhet betrouwbaar laten functioneren van grote, draadloze netwerken. Hetis de bedoeling dat deze netwerken zich snel en automatisch aanpassenaan het wegvallen of juist in de lucht komen van onderlingeverbindingen. Talloze onderzoeksinstituten houden zich bezig met deontwikkeling van deze zogenaamde 'dynamische routering'. Een goedwerkende 'dynamische routering' verhoogt de bedrijfszekerheid van hetnetwerk enorm.

"We hebben eerst software geprobeerd die op Internet veel gebruikt wordtvoor vaste netwerken.", zegt Lodewijk V�ge, projectleider bij WirelessLeiden. "Maar dat bleek voor een sterk vermaasd, draadloos netwerk alshet onze niet goed te werken. Bij meer dan pakweg honderd onderlingeverbindingen werd de situatie instabiel en brak het netwerk als het warein twee-en. Ik ben toen zelf aan het programmeren gegaan."

Zie verder het persbericht van vandaag.