You are here

September 2004

Wens vervuld door Rabobank wensenfonds

HOERA!

De wens van Wireless Leiden om een zelf beamer en bijbehorende apparatuur te hebben zal door het Rabobank Wensenfonds vervuld worden, zo werd vanavond duidelijk tijdens de feestelijke bekendmaking in het museum van Volkenkunde.

Dit betekent dat de open bijeenkomsten gemakkelijker georganiseerd kunnen worden.Ook willen we deze apparatuur gebruiken bij cursussen en trainingen.

Nieuw bestuur

De stichting Wireless Leiden heeft een nieuw bestuur:


  • Ger Koper - Penningmeester
  • Rudi van Drunen - Secretaris
  • Huub Schuurmans - Bestuurslid
  • Jasper Koolhaas - Voorzitter
  • Testen van het netwerk (dynamische routering)

    Aanstaand weekend worden er testen uitgevoerd om de dynamische routering problemen in het netwerk te analyseren. Hierdoor kan het voorkomen dat nodes gedurende het weekend niet bereikbaarzijn en/of dat er geen verkeer mogelijk is.Dus ook geen internet verkeer.

    Achtergrond:
    Met routering wordt bedoeld: de manier waarop het gegevensverkeer (pakketjes) hun bestemming vinden op het netwerk.Dat hangt af van de beschikbare verbindingen en daarom moet de routering liefst direct aangepast worden als er een verbinding of een node uitvalt of als er een nieuwe node bij komt.
    Dat heet dynamische routering. We hebben daar tot enkele maanden geleden het OSPF protocol voor gebruikt, maar bij de groei van het netwerk ontstonden problemen.We zijn toen overgestapt op statische routering, in afwachting van een betere oplossing. Daar wordt dus aan gewerkt.